Щодо обов’язку забудовників розміщувати інформацію про об’єкти будівництва

Щодо обов’язку забудовників розміщувати інформацію про об’єкти будівництва

Паспорт об’єкта – спеціальний інформаційний стенд для будівельних майданчиків із інформацією про об’єкт будівництва. Як правило, інформаційні стенди встановлюються на будівельному майданчику в доступному для огляду місці. Оформлення об’єктів будівництва подібним чином є обов’язковим відповідно з вимогами нормативних документів в сфері будівництва.

У відповідності до Порядку виконання підготовчих і будівельних робіт, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 р. № 466, інформація про документ, що дає право на виконання підготовчих та будівельних, відомості про найменування, клас наслідків (відповідальності) об’єкта, зображення об’єкта та його основні техніко-економічні показники, замовника, проектувальника, підрядників, осіб, відповідальних за здійснення авторського і технічного нагляду, відповідальних виконавців робіт розміщуються на стенді завдовжки не менше ніж 1,5 метра і завширшки не менше ніж 1 метр,. На стенді також має міститися двовимірний матричний штрихкод, зчитування якого відповідним сканером та/або розпізнавання програмними засобами надає актуальну інформацію про об’єкт будівництва, який міститься в Реєстрі будівельної діяльності.

Законодавством визначено необхідність розміщення такого стенда на всіх об’єктах будівництва за винятком індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд.

Відділ з питань державного архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Славутської міської ради

Світлана Даніліна

Коментарі закрито.
Відділ з питань державного архітектурно – будівельного контролю виконавчого комітету Славутської міської ради
dabk@slavuta-mvk.gov.ua
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial