КУПУЄШ ЖИТЛО – ПЕРЕВІР ЗАБУДОВНИКА

КУПУЄШ ЖИТЛО – ПЕРЕВІР ЗАБУДОВНИКА

Виконавчий комітет закликає громадян бути уважними при купівлі житла у новобудовах.

Вкотре звертаємося до потенційних інвесторів, які планують придбати об’єкти житлової або комерційної нерухомості у новобудовах. Перед прийняттям рішення про купівлю уважно знайомитися з наявністю документів, зокрема:

  • правовстановлюючих документів на земельну ділянку;
  • документів, що дають право на виконання будівельних робіт та документів, які засвідчують прийняття об’єкта до експлуатації;
  • проектної документації, технічних умов на підключення об’єкта будівництва до інженерних мереж (електропостачання, газопостачання, водопостачання, водовідведення);

Особливу увагу звертайте на предмет договору купівлі-продажу або інших документів, які визначають набуття майнових прав на об’єкти нерухомого майна. Адже саме визначення типу об’єкта нерухомого майна (квартира, будівля, будинок, нежитлове приміщення) дозволяє власнику у повному обсязі  використовувати своє майно у відповідності до його функціонального призначення.

Окреме і не менш важливе питання – це форма управління будинком. Чи буде створено ОСББ і хто буде займатися утриманням будинку, територій спільного користування.

З червня 2020 року функціонує Єдина державна електронна система у сфері будівництва (скорочено – ЄДЕСБ) – загальнонаціональна інформаційна система, що покликана впорядкувати процес будівництва в Україні і через максимальну публічність інформації зробити його прозорим. ЄДЕСБ реалізує весь життєвий цикл будівництва об’єкту, починаючи з отримання містобудівних умов та обмежень, закінчуючи його введенням в експлуатацію. На даному ресурсі за посиланням https://e-construction.gov.ua/reestri можна також отримати інформацію щодо об’єкта будівництва.

Окрім того, інформацію щодо об’єктів будівництва не території м.Славути можна отримати у відділі з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Славутської міської ради за адресою: м.Славута, вул.Миру, 102.

Світлана Даніліна

Коментарі закрито.
Відділ з питань державного архітектурно – будівельного контролю виконавчого комітету Славутської міської ради
dabk@slavuta-mvk.gov.ua
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial